5. İSTANBUL TASARIM BİENALİ | E Haber Ajansı
Yaşam alanları için yaratıcı çözümler sunan boya markası Nippon Paint’in ‘katkı sağlayan kuruluş’ desteğiyle farklı formatları bir araya getiren 5. İstanbul Tasarım Bienali, 15 Kasım 2020 tarihine kadar devam ediyor. Bienal bu sene, sergiler, kamusal alanda yer alan açık hava yerleştirmeleri ve dijital video serileri olmak üzere üç farklı formatta izleyicilerle buluşuyor.
Yenilikçi çözümlerle yaşam alanlarına estetik ve aynı zamanda işlevsel bir dokunuş getiren Nippon Paint, bu sene düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali’ne katkı sağlıyor. 15 Ekim’de başlayan 5. İstanbul Tasarım Bienali, 15 Kasım 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Küratörlüğünü Mariana Pestana’nın, Sumitra Upham ve Billie Muraben ile birlikte yürüttüğü Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım başlıklı bienal, sergi mekânlarında, İstanbul sokaklarında ve dijital ortamda farklı ülkelerden ve disiplinlerden katılımcıların projelerine ev sahipliği yapıyor. Sergi mekânlarındaki projeler 15 Kasım 2020 tarihine kadar ziyarete açık olurken; şehirdeki müdahaleler, araştırma projeleri ve video serileri ise 30 Nisan 2021’e kadar gelişerek devam edecek.
5. İstanbul Tasarım Bienali programı…
Dijital ortamda yayımlanacak Eleştirel Yemek Programı adlı video serisi, Akdeniz havzasından projeleri Cihangir’deki ARK Kültür’de bir araya getirecek Kara ve Deniz Kütüphanesi programı ve bir arada yaşamayı yeniden ele alan projelerin Pera Müzesi’nin yanı sıra kentin farklı noktalarına uzanacağı Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı müdahaleler dizisi gibi programlar 5. İstanbul Tasarım Bienali izleyicilerini üç eksende bir araya getiriyor.
Bienal takipçileri evlerinde; yiyecek alışverişi, tedariki ve tüketiminin günümüz kültürünü etkileyen ekolojik, ekonomik ve jeopolitik koşullarla nasıl ilişkili olduğunu sorgulayan Eleştirel Yemek Programı adlı video serisini izleyebiliyor. Bölümler 28 Şubat’a kadar her Pazar İKSV’nin YouTube kanalında, bienalin internet sitesinde ve e-flux architecture platformunda yayımlanacak.
İstanbul’daki ziyaretçiler 15 Kasım’a kadar ARK Kültür’de yer alacak Kara ve Deniz Kütüphanesi’nde yer ayırtıp, bienalin desteklediği 10 araştırma projesi hakkında bilgi sahibi olabilirler. Akdeniz havzasında gıda üretiminin daha az göz önünde olan ağlarına dikkat çeken, toprak ve suyla kurduğumuz ilişkiyi araştıran bu projelerin hepsi özen ve aktivizmden yola çıkıyor.
Ziyaretçiler ayrıca The Rodina ve Kyriaki Goni imzalı iki büyük enstalasyonu ve Empati Seansları adlı, empati kavramını genişleten film serisini Pera Müzesi’nde bulabilirler. Kentin dört bir yanındaki parklar, bahçeler ve iskelelerde insanların yanı sıra kuşları, yıldızları, bitkileri ve mikroorganizmaları kapsayan ve rastlaşmanın yeni türlerini araştırırken farklı bedenlerin farklı ölçeklerde etkileşimlerine sahne olan uzun süreli müdahaleleri Yeni Yurttaşlık Ritüelleri programı kapsamında deneyimleyebilirler.
Nippon Paint Hakkında
140 yıllık tecrübesiyle dünyanın lider boya markaları arasında yer alan Nippon Paint, teknoloji ve performansı buluşturan premium ürünler geliştiriyor. Yenilikçi çözümlerle yaşam alanlarına estetik bir dokunuş getiren Nippon Paint; dekoratif iç ve dış cephe boyaları, ahşap uzmanlık serisi, özel efektli ve fonksiyonel ürün gruplarını bir arada sunuyor. Teknolojik altyapısı ve geniş ürün yelpazesiyle farklı sektörlere yeni soluk katan Nippon Paint’in ürünleri, Nisan 2020’den bu yana ülkemizde de satışta. Nippon Paint, ülkemizin ilk ve tek GREENGUARD Gold sertifikasına sahip çevreye ve insan sağlığına duyarlı boyalarını da üretiyor. Daha detaylı bilgi edinmek ve tüm ürün skalasını incelemek için nipponboya.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
e-Haber Ajansı (e-ha)