Genel

Pandemi Dönemiyle Çağrı Merkezlerinin Yoğunluğu Daha da Arttı || E Haber Ajansı

Pandemi dönemi ile birlikte; çağrı merkezlerinin kalabalık ve bir arada çalışmaların yapıldığı tüm lokasyonları yerini, evden çalışma modeline bıraktı. Yine bu dönemde e-ticarette yaşanan hareketlilik de merkezlere gelen çağrı ve talep sayısının artmasına, dolayısıyla müşteri ilişkilerinin daha fazla önem kazanmasına neden oldu. Değişen koşullara hızla adapte olduklarını söyleyen Tepe Çağrı Merkezi Direktörü Nuran Şahin, hem çalışanlarının sağlık durumunu yakından takip ettiklerini hem de motivasyonlarını yüksek tutmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Şahin, “Çalışanın kendini yalnız hissetmesi, çağrılarda yaşadıkları zorlukları bazen kişisel algılaması, sosyalleşememesi gibi durumlar bu dönemde tüm çağrı merkezlerinin yaşadığı ortak problemler. Biz de bu sorunlara çözmek için çalışanlarımızla iş dışında da görüşmeler yaparak, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalışıyoruz. Dijital ortamda düzenlediğimiz toplantılar, söyleşilerle birlikte, günlük, haftalık yaptığımız yarışmalarla sosyalleşmelerine olanak sağlıyoruz” dedi.

Pandemi dönemi ile birlikte çağrı merkezlerindeki çalışma süreçleri de değişime uğradı. Bu merkezlerdeki kalabalık ve bir arada çalışmaların yapıldığı tüm lokasyonlar yerini evden çalışma modeline bıraktı. Değişen alışveriş alışkanlıklarıyla yükselişe geçen e-ticaret trafiği de çağrı merkezlerinin yoğunluğunu artırdı. Ve müşteri ilişkilerinin ayrı bir önem kazandığı bir süreç başladı. Bilkent Holding şirketlerinden Tepe Çağrı Merkezi ise bu değişime hızla adapte olan isimler arasında yer aldı. 

“Binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz”

Faaliyetlerine 10 yıl önce başladıklarını anlatan Tepe Çağrı Merkezi Direktörü Nuran Şahin, enerji, sağlık, eğitim, finans, perakende, catering, fast food, spor merkezi, denizcilik, ulaşım, AVM ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı alandaki kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. Ankara, Adana, Isparta ve İstanbul olmak üzere dört ilde binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Tepe Çağrı Merkezi Direktörü Nuran Şahin, pandemi dönemi ile birlikte müşteri ilişkilerinin her sektör için ayrı bir önem kazandığının altını çizdi. Şahin, “Pandemi döneminde hizmet verdiğimiz şirket sayısı arttı. Ani değişen personel artış talepleri, farklı iletişim kanalları gibi konularda da oldukça esnek ve hızlı aksiyonlar alarak müşterilerimizin taleplerine olumlu yanıt vermeyi başardık” diye konuştu. “Pandeminin başlangıcında, Mart ayı sonuna doğru yaşanan bu küresel salgında; projelerimizi ve tüm çalışanlarımızı kısa bir sürede evlerden çalışma modeline geçirdik” ifadelerini kullanan Şahin, “Bunun için titiz bir planlama yaparak, yoğun bir program uyguladık. Çalışanlarımızın sağlığını güvence altına aldık ve iş sürekliliğini sağlayabildik” dedi.

Her zaman kusursuz bir müşteri deneyimi sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, değişen dinamikler karşısında hızlı esnek çözümler üretip uygulamaya geçerek, hizmet sürekliliği ve eşsiz müşteri deneyimini kesintisiz olarak devam ettirdiklerini söyledi.

Müşterilerinin çalışanları için koronavirüs takibi yaptı!

Düzenledikleri anketlere değinen Şahin, “Hizmet sunduğumuz firmaların özellikle pandemi sonrasında çalışanların evde mi, işyerinde mi daha mutlu ve verimli çalıştıkları konusunda görüşlerini almak için aramalar gerçekleştirdik. Birçok şirkette özellikle pandemi veya temaslı çalışanları arayarak sağlık durumlarını sorduk, karantina kurallarını tekrar hatırlattık ve bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorgulayarak, bu zor günlerinde yanlarında olmaya çalıştık” açıklamalarını yaptı. Çalışanlara yönelik eğitimlerine pandemi döneminde devam ettiğini aktaran Şahin, “Standart eğitimlerimizin dışında online eğitim platformumuz Tepe Akademi e-learning sistemini kullanarak eğitimlerimizde çeşitlendirmeler yaptık. Pandeminin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle insanlarda genel olarak hareketsizlik gibi bedensel, sosyal ortamlardan uzaklaştıkları için de psikolojik etkiler oluştuğunu gözlemledik. Bu etkilerle mücadelede destek olmak adına evde bireysel olarak yapabilecekleri temel spor hareketleri ve aktiviteler, motivasyon artırımına yardımcı olmak adına odaklanma, zaman yönetimi, iletişim ve duygu yönetimi konularını içeren online eğitimler düzenledik. Ayrıca çalışanlarımıza salgınla ilgili eğitimler verdik” dedi.

“2021’de e-ticarette hizmet veren daha çok şirketle çalışacağız”

Pandemi döneminde e-ticaretin büyük bir yükselişe geçtiğini anımsatan Şahin, bununla beraber çağrı merkezlerine gelen çağrı ve talep sayılarının da yükselişe geçtiğini vurguladı.  Şahin, “Çalıştığımız firmaların yüzde 10’u e-ticarette hizmet veren firmalardan oluşuyor. Bu oranı 2021’de artıracağız” açıklamasını yaptı. Evden çalışma modeline geçişin ardından çağrı merkezi çalışanlarının verimliliklerinde belli oranlarda düşüş yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Çalışanın kendini yalnız hissetmesi, çağrılarda yaşadıkları zorlukları bazen kişisel algılaması, sosyalleşememesi gibi durumlar bu dönemde tüm çağrı merkezlerinin yaşadığı ortak problemler. Bizler deneyimli yönetici kadromuzla tüm çalışanlarımıza çok sık temas halindeyiz. Çalışanlarımızla iş dışında da görüşmeler yaparak, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca performansa dayalı prim miktarlarımızı artırdık. Dijital ortamda düzenlediğimiz toplantılar, söyleşilerle birlikte, günlük, haftalık yarışmalar düzenleyerek sosyalleşmelerine olanak sağlıyoruz” diye konuştu.

Tepe Servis Hakkında

2008’de kurulan Tepe Servis ve Yönetim A.Ş, yurt çapında kurumsal müşterilerinin “Entegre Tesis Yönetimi” çatısı altındaki tüm hizmet ihtiyaçlarına çözüm üreten yüzde 100 Türk sermayeli tek yönetim şirketidir. Tepe Servis, 81 ilde, 9 bin çalışanı ve 250 kurumsal müşterisiyle sektörün lider şirketleri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin önde gelen bankalarına şube temizliği hizmeti veren, 81 il ve Kıbrıs’ta her ay 121 bin adet ATM silimi gerçekleştiren Tepe Servis, Adana, Ankara ve İstanbul’daki 1000 seat’lik çift-yedekli çağrı merkezlerinde sektörünün önde gelen kurumsal müşterilerine 7/24 inbound-outbound hizmet sunmaktadır. Fortune 500 Türkiye 2019 listende 385.ci sırada yer alan Tepe Servis, aynı listede Türkiye’nin yeni şirketleri sıralamasında 36., Ankara il sıralamasında 54., Çalışan sayısı sıralamasında 39., Satışı en çok arttıran şirketler sıralamasında 44. sırada yer alıyor. Kamu özel işbirliği kapsamında hizmete açılan Isparta ve Yozgat şehir hastanelerinde destek hizmetleri sunan Tepe Servis’in hizmet verdiği kurumlar arasında; İş Bankası, TFKB, Odeabank, Aktifbank, Arap Türk Bankası, Alternatifbank, Vakıfbank, Şekerbank, Akbank, Enerjisa, Bosch, Doğadan, Barilla, Kansai Altan, Mersin International Port MIP, Bezmialem Vakfı Hastaneleri, IDO,  Next Level AVM, Denizli Teraspark AVM, Buyaka AVM, Akbatı AVM, AND Pastel, Setur Duty Free Mağazaları gibi farklı sektörlerden birçok kurum ve kuruluş yer alıyor.

e-Haber Ajansı (e-ha)

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı