Anadolu Efes, Pub-Up Mavi Sahne ile İzmirlilere Farklı Bir Sanat Deneyimi Sundu
Tam 35 yıldır kesintisiz olarak kültür-sanatı destekleyen Anadolu Efes, hayatla dolan her anı sanatla zenginleştirmeye devam ediyor. Şirket, 2018 yılında sanatın sürdürülebilir ve erişilebilir olması amacıyla kurduğu Mavi Sahne platformunu şimdi de Oyuncu Berkay Ateş’le yeme-içme ve eğlence mekanlarına taşıdı. “Pub-Up Mavi Sahne” projesinin ikinci etkinliği “Yazarlar Ormanı” konseptiyle 24 Mart’ta İzmir La Puerta Experience’da gerçekleştirildi. Gösterimler Ankara ve Eskişehir’de farklı mekanlarda devam edecek. Anadolu Efes ayrıca, Pub-Up Mavi Sahne izleyicileri adına yapacağı tohum topu atışlarıyla da doğanın artı biri olacak.
İçinde bulunduğu topluma değer katmayı öncelikleri arasına alan Anadolu Efes, 35 yıldır kültür sanata kesintisiz destek veriyor. Bu kapsamda 2018 yılında sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm tiyatroseverler için sanatı erişilebilir kılmak amacıyla Mavi Sahne platformunu kurdu. ilk iki sezonunda sahnelerde, pandemi döneminde dijitalde, geçtiğimiz yaz ise açık havada sanatseverleri tiyatro ile buluşturan Mavi Sahne, şimdi de yepyeni bir sanat deneyimiyle yeme içme mekanlarında izleyicileri ağırlıyor.
Pub-Up Mavi Sahne projesi kapsamında, Yazarlar Ormanı ve Tiyatro Söyleşileri konseptindeki etkinlikler, oyuncu Berkay Ateş ile birlikte İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de belirlenen yeme-içme ve eğlence mekanlarında gerçekleştirilecek. Berkay Ateş’in sevilen sanatçıları konuk ettiği etkinliklerin ilki İstanbul’da ikincisi ise İzmir’de gerçekleştirildi.
Pub-Up Mavi Sahne İzmir etkinliği, 24 Mart’ta La Puerta Experience’da gerçekleştirildi. Yazarlar Ormanı etkinliğinde Berkay Ateş, konukları Emir Çubukçu ve Tuğçe Altuğ ile sahnedeydi. Sanatçılar, okudukları İzmir şiirleri ve üzerine gerçekleştirdikleri söyleşi ile izleyicilere farklı bir deneyim sundu.
Yazarlar Ormanı ile her izleyici için bir tohum topu atışı
Yazarlar Ormanı etkinliklerinde okuyucusuna örnek olmuş, yol göstermiş yazarların eserlerine ve hayatlarından kesitlere yer veriliyor.
Dört farklı kentte en az bir kez düzenlenecek olan Yazarlar Ormanı etkinliğine katılan her izleyici için Anadolu Efes tohum topu atışı yapacak. Bunun yanı sıra izleyiciler de Anadolu Efes’in yeşil şişeleri vesilesi ile seçtikleri tohum toplarının, insan elinin ulaşamadığı sarp alanlarda toprakla buluşmalarına destek olabilecek.
Anadolu Efes, 35 yıldır kesintisiz olarak kültür sanatı destekliyor
Anadolu Efes’in kültür sanata +1 değer katan Mavi Sahne platformunun bu yeni projesiyle ilgili detayları, şirketin Grup Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal Saatçi anlattı. Susal Saatçi, “Anadolu Efes olarak, 35 yıldır kesintisiz olarak desteklediğimiz kültür sanatı birçok dalda her yere ve herkese ulaştırmayı amaç edinen bir şirketiz. Pandemi nedeniyle sahnelerin kapandığı dönemde de hem tiyatroların ekonomik olarak sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi için hem de tiyatroseverlerin tiyatrodan daha fazla mahrum kalmaması için sanatla dayanışmanın +1’i olmaya devam ettik” dedi. DasDas’ın oyunlarını dijital olarak sahnelemesine katkıda bulunduklarını, Tiyatro Kooperatifi tarafından başlatılan Bizde Yerin Ayrı kampanyasına kurumsal destek veren ilk şirket olduklarını vurgulayan Susal Saatçi, şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz yıl özel tiyatrolara destek olmak için Tiyatro Kooperatifi ile iş birliğimizi sürdürdük. Yaz Buluşmaları’nın Caddebostan’daki gösterimlerini Anadolu Efes Mavi Sahne’de gerçekleştirdik. Bu yıl da Mavi Sahne’yi hem daha fazla sanatsevere ulaşmak hem de onlara farklı bir deneyim yaşatmak için Pup-Up Mavi Sahne projesini yeme-içme ve eğlence mekanlarında hayata geçiriyoruz. Bu proje ile Mavi Sahne, içeriğindeki Yazarlar Ormanı ile aynı zamanda çevreci rolünü de üstlenerek, yine mekandan bağımsız olarak hayatla dolan her anı kültür sanatla zenginleştirmeye devam ediyor.”
Pub-Up Mavi Sahne projesinde iş birliği yapılan oyuncu Berkay Ateş ise gerçekleştirilen iş birliği ve proje ile ilgili şunları söyledi: “Hangi alanda olursa olsun sanat, özgür bırakıldığında, özellikle mekandan bağımsız olduğunda daha da büyüyen bir alan. Bu tüm sanat dalları için geçerli. Sanatseverlerle tiyatro salonları dışında farklı mekanlarda buluşmak da sergilenen performansı başka bir boyuta taşıyor; izleyicilere de farklı bir bakış açısı ve deneyim yaşatıyor. Sanatseverlere bu farklı deneyimi sunmayı amaçladığımız Pub-Up Mavi Sahne projesinde, kültür sanata her an her yerde kesintisiz destek veren bir şirket olan Anadolu Efes ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum.”
Anadolu Efes hakkında:
Anadolu Efes, 1969 yılında İzmir’de başlayan yolculuğunda, insanları hayatın güzel anlarını paylaşmak üzere bir araya getirme misyonu ve Adriyatik’ten Çin’e kadar sektörünün en büyük üreticisi olma vizyonuyla çalışıyor. Barth Report’a göre üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük 10’uncu bira şirketi olan Anadolu Efes, sosyal hayatın içinde bir marka olarak operasyonlarının bulunduğu 6 ülkede pazar lideri konumunda bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana sektöründe ilkleri gerçekleştirerek dünyada bira kültürüne değer katıyor ve ürünlerini farklı coğrafyalarda 70’ten fazla ülkedeki tüketicilerle buluşturuyor.
Sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak gören Anadolu Efes, 2010 yılından bu yana uluslararası GRI standartlarıyla sürdürülebilirlik yol haritasını şeffaflıkla kamuoyu ile paylaşıyor. 2021 yılında yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nda bu alandaki performansının yanı sıra, 2030 sürdürülebilirlik hedefleri de yer alıyor.
İçinde bulunduğu topluma değer katmayı öncelikleri arasına alan kurum, uzun yıllardır turizmden tarıma, çevreden spora, kültür-sanattan girişimciliğe birçok alandaki çalışmaları ile sosyal ve kültürel gelişime katkı sağlıyor. Anadolu Efes Türkiye’de; 1976 yılından bu yana sporun, 1982’den bu yana tarımın, 1987’den bu yana sinemanın, 1992’den bu yana tiyatronun, 2007’den bu yana turizmin, 2018’den bu yana da girişimcilik ekosisteminin en önemli destekçilerinden biri.