BİLGE UZUN, “EN UZUN YOLLAR TEK ADIMLA BAŞLAR” KİTABIYLA 16 NİSAN’DA D&R 17 BURDA ÇANAKKALE AVM’DE!
İnkılap Yayınevi tarafından yayınlanan akademisyen Bilge Uzun’un “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” kitabı, 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de D&R 17 Burda AVM’de gerçekleşecek imza gününde okurlarıyla buluşacak.
Ertelemenin bir uzantısı olan an’da kalma arayışlarını, fark’andalık (mindfulness) kavramında bulan ve “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” kitabında da bu kavramlar üzerinde duran Bilge Uzun, hedeflerin niyetlere göre başladığını ifade ederek okurlarını bu kitapla eşsiz bir iç yolculuğa çıkarıyor.
Deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” kitabıyla Bilge Uzun, 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de Çanakkale’deki D&R 17 Burda AVM’de kendi yolculuğuna çıkmak isteyen okurlarıyla buluşuyor.
ARKA KAPAK YAZISI
Neden buradasınız?
Yapılacak onca işin arasında, okunacak başka bir sürü kitap arasında neden bu kitabı seçmiş olabilirsiniz?
Kendinize bunu sorarak başlamaya ne dersiniz?
Sizi çeken bir şey var. Önce siz, bu karşılaşma anını not edin. Bu bir başlangıç.
Hedefler niyetle başlar.
Bu kitapla birlikte bir seyahate çıktığınızı düşünün. Ama bu, size hiçbir seyahat şirketinin sunmadığı, kendi içinize doğru yolculuk olsun… Bu bir fark’andalık (mindfulness) yolculuğu… Bu seyahate başlamadan önce de niyet edin.
Nam-ı diğer Mindfulness kavramı ve felsefesi ile Post-Doc (Doktora Sonrası Araştırma) için gittiği Londra’da, Roehampton Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji çalışmaları yaparken karşılaştı. O gün değişimin başlangıcıydı. 2012 yılının bir Eylül ayıydı. Ülkesine döndüğünde kararını vermişti: Felsefenin temellerini öğrenmek için önce Amerika’dan eğitimler aldı, ardından Hollanda’da buldu kendini, bir akademik konferansta. Japonya’da taradı sonra. Malezya ve Singapur’da da. Güney Afrika’dan kavramın ruhuna işlemiş deneyimleriyle döndü. ‘Bulacağım ben bu Buda’yı’ diyerek çıktığı uzun yolculukta bir sonraki durağı, Nepal ve Hindistan oldu.
Buldu mu dersiniz?
Buldu.
Mevlana’nın ikiz kardeşi olarak hem de.
Adını da fark’andalık koydu.