Egeli Akademisyenler “Ege Bilim Platformu” ile tecrübelerini paylaşacak
Egeli Akademisyenler “Ege Bilim Platformu” ile tecrübelerini paylaşacak
Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hızla dijitalleşmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi’nde, akademik etkinliklerin kişi, bölüm, birim ve kurum düzeyinde envanterinin çıkarılması ve sürdürülebilir bir kalite güvence sisteminin oluşturulabilmesi amacıyla kısa süre önce Rektör Prof. Dr. Budak’ın öncülüğünde uygulamaya geçirilen Akademik Veri Yönetim Sistemine (AVESİS) pek çok alanın yanı sıra “Araştırma Grupları” başlığı kullanıma açıldı. Ayrıca EGESSO üzerinden, araştırma gruplarının hem kendi içlerinde hem de birbirleri ile etkileşimlerini artırmak amacıyla “Ege Bilim Platformu” bilimsel etkileşim platformu da oluşturuldu.
Ege’de kullanılan Akademik Veri Sistemi (AVESİS), kısa bir süre önce güncellenerek, pek çok kullanışlı alanın yanı sıra “Araştırma Grupları” başlığında kullanıma açıldı. Bu başlıkta, üniversite bünyesindeki başarıları ile ön plana çıkmış araştırma gruplarının yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üst yönetim tarafından dikkatle incelenen ve onaylanan bu araştırma gruplarının Üniversitemiz içerisindeki ve dışarısındaki görünürlüğü AVESİS ile daha da artacaktır” diye konuştu.
“Ege Bilim Platformu”
Araştırma gruplarının hem kendi içlerinde hem de birbirleri ile etkileşimlerini artırmak amacıyla “Ege Bilim Platformu” adında bir bilimsel etkileşim platformu oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Budak, platformun EGESSO (EÜ Bilgi Sistemi – Single SignOn) üzerinden personelin kullanımına sunulduğunu belirtti. Rektör Budak yaptığı açıklamada, “Araştırma gruplarının yanı sıra her çeşit proje, değişim programları, eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında da bilgi alışverişinin yapılabileceği ve sorulan soruların ilgili birimler tarafından cevaplanacağı bu platformun, Üniversitemizdeki akademik çalışmaları teşvik etmesini ve öğretim elemanlarımız için faydalı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Yükseköğretimde kalitenin iyileştirilmesine yönelik politikaların geliştirilmesi çalışmaları dahilinde uygulamaya geçen AVESİS, akademik etkinliklerin envanterinin çıkarılması, kurum, birim, bölüm ve kişi performanslarının ölçülerek değerlendirilebilmesi ve sürdürülebilir bir kalite güvence sisteminin oluşturulabilmesi amacıyla geliştirilen akademik performans yönetim modelini de ihtiva eden bir yazılım sistemi. AVESİS, öğretim elemanlarına farklı formatlarda ve yazdırılabilir özgeçmiş dosyası hazırlama gibi sağladığı kolaylıklar yanında, Ege Üniversitesi’nin insan kaynakları potansiyelinin tanıtılmasına ve yönetimsel uygulamalara da katkı sağlıyor. Yeni kullanıma açılan “Ege Bilim Platformu”nda ise; Araştırma Grupları, Projeler, Eğitim, Akademik Faaliyetler, Değişim Programları ve Sosyal Faaliyetler gibi başlıklarda ve bunlara dâhil pek çok alt başlıkta, internette yaygın olarak kullanılan “forum” formatı ile tartışmalar yapılıyor.
İZMİR (Ege Ajans)-