kültür sanat

GENÇ GİRİŞİMCİ, TATLIYI SANAT İLE BULUŞTURDU

İzmir’de yaşayan genç girişimci İlke Hazer, sanatçı kişiliğini kendi işlettiği mekâna taşıdı. Alsancak’ta İlke Kafe ismiyle açtığı mekânda evde yaptığı kurabiyeleri, kekleri ve resim çalışmalarını müşterilerine sunan Hazer, nezih ve kaliteli bir ortamda birbirinden lezzetli ürünler üretiyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümünü bitiren 25 yaşındaki genç girişimci İlke Hazer, küçüklükten beri pastacılığa ilgisi olduğunu söyledi. Bu ilgisini daha profesyonel hale getirmek için İstanbul’a Mutfak Sanatları Akademisine gittiğini belirten İlke Hazer, İzmir’e dönünce işletme üzerinde mastır yaptığının altını çizdi.

Küçüklükten beri oyuncaklarının bile pasta şekilleriyle ilgisi bulunduğunu, ayrıca yemeyi seven birisi olduğunu kaydeden Hazer, şöyle devam etti: “Sanat ve kitaplar ilgimi çekiyordu. Yemeyi seven birisiyim. Gezdiğim yerlerde yapılan pastalar ilgimi çekti. Ürünleri yapıp insanlara sunmaktan zevk alıyorum. Onun ayrı bir heyecanı var. Hem ürünlerimi hem de sanatsal çalışmalarımı yapabileceğim kendime ait bir yer olsun istiyordum. Annem resim öğretmeni olduğu için sanatla da ilgileniyordum.”

KURABİYELERİN İLHAM KAYNAĞI: “FERNANDO BOTERO”

Kurabiyelerinin ilham kaynağının Kolombiyalı ressam Fernando Botero olduğuna dikkat çeken Hazer, ürünlerinin Botero’nun tablosundaki tombul figürlü çalışmalarını yansıttığını vurguladı. Ayrıca muffin tarzı kek de üreten genç girişimci, sanat ve tatlı iç içe geçmiş şekilde üretim yaptığını kaydetti.

 

“Kendimi en mutlu hissettiğim sektördeyim. Ailemin bu konuda desteği oldu. Hem sanatla hem de tatlıyla ilgisi olan kişileri mutlu edip geniş kitlelere ulaşmak istiyorum” diye konuşan İlke Hazer, şöyle konuştu: “Annem resim öğretmeni olduğu için evde sürekli tuval ve boya bulunuyor. Özellikle pandemi döneminde evde kendi kendime çalışmalar yaparak geliştirmeye çalıştım. Örnek aldığım sanatçıların eserlerini inceleyip, araştırma yaparak öğrenmeye çalıştım. Evde annem yaparken ondan da gördüm. Yaptığım eserleri ona danışıyorum ve fikir alıyorum. Dükkanımda taş boyama ürünleri, tablolar, çerçeveler bulunuyor.”

“Sanat eserleri sanatçının hayatını direk yansıttığı için benim için çok önemli” diyen Hazer, sanatı hayatın bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Genç girişimci İlke Hazer, son olarak şöyle konuştu:

“Tatlı insanları mutlu eden bir yiyecek. Sanat ve tatlı bir araya gelince daha cazip hale geliyor. İnsanlar içerideki eserleri ve kurabiyelerimi merak edip geliyorlar.  Çay ve kahve çeşitlerim var. İlerisi için tart koymayı düşünüyorum. Kurabiye ve kek çeşitlerini evde deneyerek yaptım. Sanata ilgisi olsun olmasın herkesi butik kafemize bekliyoruz.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı