Ekonomi

Global Markaların Yerelleşme Stratejilerindeki Kilit Noktalar

Yalova ve Üsküdar üniversitelerinde öğrencilerle bir araya gelen Mitsubishi Electric, global markaların lokal iletişim uygulamalarına dikkat çekti

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric, Yalova ve Üsküdar üniversitelerinde öğrencilerle bir araya gelerek global markaların yerelleşme faaliyetleri üzerine seminerler gerçekleştirdi. Seminerlerde konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Türkiye Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Savaş Ceneviz, global markaların iletişim stratejilerini faaliyet gösterdikleri ülkenin lokal dinamikleri ile senkronize etmelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Yeni iletişim modelleriyle birlikte yakın gelecekte dijiPR, dijital kriz ve gündem yönetiminin daha da önemli hale gelmesinin beklendiğinin altını çizen Savaş Ceneviz, konvansiyonel yöntemlerin yanı sıra dijital mecraların da doğru analiz edilmesi ve stratejik iletişim araçlarının yeni dünyanın gerekliliklerine uygun şekilde kurgulanması gerektiğini vurguladı.

Teknoloji devi Mitsubishi Electric, Yalova ve Üsküdar üniversitelerinde öğrencilerle bir araya gelerek ”Global Markaların Yerelleşme Stratejileri” üzerine seminerler gerçekleştirdi. Seminerlerde global markaların iletişim stratejlerini faaliyet gösterdikleri ülkenin lokal dinamikleri ile senkronize etmelerinin önemini vurgulayan Mitsubishi Electric Türkiye Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Savaş Ceneviz, sözlerine şöyle devam etti;

“Global markaların varlık gösterdikleri ülkelerin ve toplumların dinamiklerine uyum sağlamaları oldukça önemli. Aksi halde ciddi marka krizlerini yönetmek durumunda kalırlar. Örneğin, 43 ülkede direkt operasyonları bulunan Mitsubishi Electric, klimadan asansöre, endüstriyel otomasyon sistemlerinden uzay sistemlerine kadar pek çok farklı alanda faaliyet gösteren dünya devlerinden biri. Markamızın global stratejilerinin ışığında yerelleştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Gerek ürün odaklı iletişim çalışmalarımızda gerek kurumsal iletişimde global bakış açımız ile yerel zenginliklerimizin senkronizasyonu konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Türkiye, bünyesinde birçok rengi, çeşitliliği barındıran kıymetli bir ülke ve global bir marka olarak bu çeşitliliği iletişim stratejilerimizde göz önünde bulundurmak en önemli gündem maddelerimizden biri. Çünkü ancak global ve yerel zenginlikleri sentezleyerek etkili bir şekilde kullanan markalar, kendi kategorilerinde fark yaratan çalışmalara imza atabilirler diye düşünüyoruz.”

Yeni iletişim modelleri yakından takip edilmeli

Yeni iletişim modelleriyle birlikte yakın gelecekte dijiPR, dijital kriz ve gündem yönetiminin daha da önemli hale gelmesinin beklendiğini söyleyen Ceneviz, bu doğrultuda konvansiyonel yöntemlerin yanı sıra dijital mecraların da doğru analiz edilmesi ve stratejik iletişim araçlarının yeni dünyanın gerekliliklerine uygun şekilde kurgulanması gerektiğine dikkat çekti. Ceneviz, “Markalar gerek konvansiyonel gerekse dijital iletişimi birbirlerini tamamlayan ve birbirleriyle kolay uyumlu hale gelen bir yapıya getirmeliler. Bu noktada yeni neslin de dünyayı yakından takip etmesi ve gerek küresel gerekse lokal yenilikleri izleyerek bilgilerini güncellemeleri oldukça önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

e-Haber Ajansı (e-ha)

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı