Genel

Pandemi Krizi Yönetiminde Kadın Liderlerin Önemi Konuşuldu || E Haber Ajansı

Unilever’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen LEAD Network buluşmasına konuk olan gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kadın-erkek yan yana, ileriye doğru adım atacağına inandığını vurguladı.

Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network’ün Temmuz ayı buluşması Unilever Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

‘Görmek istediğin değişimin kendisi ol!’ başlığıyla düzenlenen etkinliğe konuk olan gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu, toplumun, kadın-erkek yan yana, ileriye doğru adım atacağına inancını dile getirdi. “Kadın varsa imkânsız yoktur” diyen Tekelioğlu, kadınların toplumun itici gücü olduğunu söyledi.

2017 yılında imza attığı, Mahatma Gandhi’nin “Görmek istediğin değişimin kendisi ol” cümlesiyle başlayan YAPABİLİRSİN belgeseliyle Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ödülüne layık görülen Tekelioğlu, filmin Amerika’daki gösterimlerinden elde edilen gelirle, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 102 öğrencisine burs verilmesini sağladı. Cesaretin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, YAPABİLİRSİN belgeselini kitaplaştırarak Anadolu’da binlerce kadına ulaştı.

Mustafa Seçkin: “Pandemi krizinin başarıyla yönetilmesinde kadın liderlerimizin payı büyük…”

Unilever Türkiye ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, etkinlikte yaptığı konuşmada, geride kalan pandemi sürecinde, perakende sektörünün temel ihtiyaç ürünlerini sunması nedeniyle bir toplumun psikolojisini etkileyecek kadar önemli bir sektör olduğunun anlaşıldığını, aynı zamanda şirket yönetimlerinde yer alan kadın liderlerin krizin yönetilmesinde büyük sorumluluk aldıklarını söyledi. Seçkin, “Eğer bugün yaşadığımız krizi iyi yönetebildiğimizi söylüyorsak bunda kadın liderlerimizin payı çok büyük. Son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde, Unilever’deki kadın yönetici oranını yüzde 52’ye çıkardık. Yönetim Kurulumuzda ise -kendimi hariç tuttuğumda- yüzde 50-50 bir eşitlik var.” dedi.

Kriz zamanlarının eşitsizlikleri artırdığı ve kırılgan gruplara daha çok zarar verdiği için, şirketlerin ve liderlerin ‘kadının güçlenmesi’ gibi ajandalara daha sıkı sarılması gereken dönemler olduğunu ifade eden Seçkin, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi döneminde bir kez daha görmüş olduk ki, iş dünyasında daha çok kadın istihdamına, daha çok kadın yöneticiye ihtiyacımız var. Bu ajanda hepimizin önceliği olmalı. Kadının güçlenmesi, Unilever Türkiye olarak etki ajandamızın 3 temel odak noktasından biri. Organizasyonumuzda cinsiyet dengesini sağlamak bizim için yeterli değil; bu nedenle Birlikte Güçlüyüz gibi platformlar yoluyla daha geniş ekosistemimiz için fayda yaratmak için çalışıyoruz.”

LEAD Network Türkiye’den kadınlara destek

İş dünyasında yaşanan sorunlara karşı daha etkin ve verimli çözümler üretmek için daha fazla kadının lider rolü üstlenmesi gerektiğine inandıklarını ve bu doğrultuda perakende sektöründe daha fazla kadın yöneticinin yer alması için çalışmalar yürüttüklerini belirten LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman da “LEAD Network Türkiye olarak sektörümüzdeki kadın liderlerin gelişimine destek olmanın yanında şirketlerin performanslarını arttırabilmeleri için üst yönetimde kadın üye gerekliliğinin farkındalığını sağlayacağız” şeklinde konuştu.e-Haber Ajansı (e-ha)

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı