Gündem

Neden kovit 19’dan korunmak için Defne !!!

Enver Abdullah Baltaş

Ürünün bağışıklık sistemini geliştiren antiseptik, antioksidan, antibakteriyal, antiviral özelliği sahip olduğundan “Defne yaprağı gıda, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılan bitkidir

. Bizim mutfağımızda yeri yoktur ama dünya mutfağında defne yapraksız mutfak olmaz. İnsanlar her türlü yabani hayvan ve etini yemektedirler.

Bu etin üzerine bir adet defne yaprağı koyup pişirdiğinizde o et veya yemek içindeki zehri defne yaprağı içine alır ve ette zehir kalmaz aynı zamanda nezih bir koku ve lezzet katar. 1 kilogram defne yaprağı içinde 5 veya 6 bin adet yaprak vardır. 1 ton yapraktan 3-5 kg defne yaprağının uçucu yağı çıkartılmaktadır. Yani 1 gram defne yaprağı uçucu yağında 1200-1500 adet defne yaprağının özü vardır.

Eğer defne yaprağını ağacından kopartırsan uygun kurutma ortamı olmazsa 15 gün içinde sararır ve kahverengi hale gelir bu şekilde kullanılırsa nimet değil, zehir haline gelir. Ayrıca defne yaprağından yüzde 100 bitkisel, doğal ve saf halde defne yaprağı uçucu yağı üretmekteyiz.

Bu yağın içinde yüzde 57 oranında 1-8 cineole maddesi bulunmaktadır. Bu madde kekik, karanfil ve okiloptüs bitkisinde de bulunur ama kolay erişilebilir ve en çok cineole miktarı bulunan bitki defne yaprağıdır.

Cineole (sineol) mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Muazzam bir yağ çözme özeliği vardır. Korona virüsü yağ tabakası içinde protein olan bir VİRÜS olduğu için defne yaprağı uçucu yağı cineole sayesinde hem dışındaki yağ tabakasını parçalar hem de mikrobu öldürücü özelliği ile dünyanın en iyi dezenfektan ürünüdür.

İnsanlar harici ve dahili olarak çok rahat bir şekilde kullanabilirler. Bugün kadar yan etkisi görülmemiştir. Bu bir ilaç değildir ve bilinmektedir ki her ilacın mutlaka bir/birden fazla yan etkisi bulunmaktadır.

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı