Gündem

Bakan Gül: İyi Kanun Ancak İyi Uygulama ile Hayat Bulur

Bakan Gül, Van’da 9.’su düzenlenen ‘Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gül, bölge istişare toplantılarında sahadan gelen her türlü ihtiyacı değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Yargı kararlarının hukuku soyut bir kavaram olmaktan çıkararak ölçülebilir bir niteliğe kavuşturduğu söyleyen Gül, “Yargıya güven öncelikle yargının kararları ile oluşur. Bu karar üzerinde bina edilir ve yükselir. Güven verebilen ve erişilebilir bir adalet için yine güven veren erişilebilir bir adil kararların çıkması gerekmektedir. Güven veren karar dediğimizde mahşeri vicdanı tatmin etmiş, tahsis etmiş karar anlıyoruz. Erişilebilir karar dediğimizde de anlaşılabilir, sağlam ve zengin ve gerekçesiyle tatmin eden bir karar anlıyoruz. Ve iyi kanun ancak iyi uygulama ile hayat bulur, bunun da böyle olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ekim ayında 1. Yargı Paketi’ni uygulamaya sunduklarını, bu paketle ifade özgürlüğünün kapsamını daha genişleten ve soruşturma aşamasında tutukluluğa azami süre getiren, ceza mahkemesini hızlandıran usullerin getirildiğini bildiren Gül, yine suç mağdurlarının korunması ve desteklenmesi amacıyla önemli düzenlemelerin yapıldığını vurguladı.

Gül, Türkiye’deki genel rakamlara bakıldığında soruşturma evresinde hedef süreye uydurma oranının Türkiye genelinde yüzde 74, hukuk mahkemelerinde 82, ceza mahkemelerinde 84, idare mahkemelerinde 85, vergi mahkemelerinde yüzde 86 olarak gerçekleştiğini aktardı. Bakan Gül, Van bölgesinde ise soruşturma aşamasında yüzde 63, hukuk mahkemelerinde yüzde 80, ceza 85, idare 87, vergi mahkemelerinde ise yüzde 65 olarak gerçekleştiğini söyledi.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA AVUKAT DESTEĞİ 

Bakan Gül, kadına karşı şiddetti bir insanlık ve ahlak sorunu olarak niteleyerek mücadelenin en kararlı şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Gül şiddet mağduru kadınlara sürecin en başından itibaren her aşamada hukuki yardım ve avukat desteği sağlanması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) bir avukat bulundurulması konusunda Türkiye Barolar Birliği ve Aile Bakanlığı ile müşterek çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Aile içi şiddet ve kadına şiddet hadiselerinin asla yaşanmaması hepimizin en büyük dileğidir. İnşallah 82 milyon insanımızın hukukunu gözeten, huzur ve güven duygusunun teminatı olan bir adalet sistemini hep birlikte inşa edeceğiz.”

e-Haber Ajansı (e-ha)

[ad_2]
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı