Gündem

İletişim dünyasında denetim, etkileşim ve sosyalleşme ön planda

Ajans Başkanı Hatice Kumalar, “Halkla İlişkiler kavramı özünü insandan alır. Ancak dijital dünyanın getirdiği hızı ve değişimi göz ardı edemeyiz. Dijitalleşmenin ve özellikle pandeminin etkisiyle 2022 yılında iletişim dünyasında denetim, etkileşim ve sosyalleşme ön planda” dedi.

Dijitalleşme ile birlikte hayat artık baş döndürücü bir hızda yaşanıyor. Değişen çağa ayak uydurmak için pek çok meslek grubunda ezberler bozuldu, kurallar yeniden yazıldı. İletişim sektörünün önemli kuruluşlarından Brandistanbul İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Hatice Kumalar, “Halkla İlişkiler kavramı özünü insandan alır. Ancak dijital dünyanın getirdiği hızı ve değişimi göz ardı edemeyiz. Dijitalleşmenin ve özellikle pandeminin etkisiyle 2022 yılında iletişim dünyasında denetim, etkileşim ve sosyalleşme ön planda” diyerekmarkaların değişen taleplerini karşılayabilmek için sektörün yeni trendleri hakkında bilgi verdi.
Yalnızca on saniye boyunca gözünüzü kapatın ve düşünün; 10 yıl önce çevrenizle iletişiminiz nasıldı, şu an ne durumdasınız? Cevaplar çoğunlukla değişken olacaktır çünkü değişen çağa ayak uydururken günlük yaşam pratiklerimiz de şekil değiştirdi. Halkla İlişkiler sektörü de bu durumdan payını alan meslek gruplarından biri. Özü değişmese de dijitalleşme ile birlikte halkla ilişkiler kavramı yeniden tanımlandı. Türkiye’de halkla ilişkiler sektörüne yeni açılımlar katmak için yola çıkan Brandistanbul PR Ajans Başkanı Hatice Kumalar, sektör için yenilikçi adımlar atmak adına geleneksel yaklaşımların yanında çağın getirdiklerine uyum sağlamak gerektiğinin altını çizdi ve “İşimiz sadece müşterilerimiz için basın bülteni yazmak ve medya iletişimini sağlamak değil, insanların deneyimleyebilecekleri etkinlikleri ön plana çıkararak dijitalleşme ile birlikte PR’ın diğer kollarında da alanımızı ve hedeflerimizi genişletmek zorundayız. PR’cılarmüşteri beklentilerini göz önüne alarak ihtiyaçlara hızlı şekilde yanıt vermeli” diye konuştu.
TEKNOLOJİK ATILIMLARA UYARAK ÇÖZÜM ODAKLI STRATEJİLER BELİRLENMELİ
Halkla ilişkiler kavramı dijitalleşmeyle birlikte her gün yeniden şekillenirken özellikle pandemi süreci sektörde daha farklı atılımlar yapılması gerektiğini, yeni medya düzenini ortaya koydu. PR ajansları geleneksel yaklaşımlarını bir kenara koyarak yeni arayışların içine girdiler. Z kuşağının da aktif bir tüketici haline gelmesi, markaların iletişim stratejilerinde önemli değişiklikler yapmasını zorunlu kıldı. Peki 2022 yılında kurumsal iletişim açısından bizleri neler bekliyor? Brandistanbul İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Hatice Kumalar, marka ve kurumların sektörlerinde varlıklarını koruyabilmelerinin yolunun doğru iletişimden geçtiğini belirterek “Müşterilerimiz için dijital araçları aktif biçimde kullanarak daha entegre bir iletişim yaklaşımı benimsiyoruz. İki yönlü iletişim halinde olarak tüketicilerin ve markaların etkileşime girmesi için çabalayacağız. Daha sürdürülebilir bir yaşam için firmaların sosyal sorumluluk projeleri ise büyük önem taşıyor. PR sektöründe artık insanların birbiriyle iç içe olup deneyimleyebilecekleri etkinlikler revaçta. Sosyal medyayı daha etkin kılarak kurumlar ve müşteriler arasındaki bağı güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yapılan bir araştırmada, tüketicilerin neredeyse yarısının sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçirdiğini ortaya çıkardığını da dile getiren Kumalar, “Sosyal medya mecralarını hafife almamalıyız. Özellikle yeni jenerasyonla iletişim kurabilmek adına büyük bir pazar vaat eden bu mecraları sıkça konuşacağız. Markalar ile yapılan video içerikleri de günümüzde oldukça öne çıkan ve tutulan bir eylem” diye konuştu.
PR SEKTÖRÜNDE KURALLAR YENİDEN YAZILIYOR
Halkla ilişkiler ile pandemi döneminde daha da ön plana çıkan dijital medya arasındaki bağdan söz eden Kumalar, “Bu süreç içerisinde dijitalleşmeyi kanıksamış olan iletişim ajansları markaları ile ilişkilerini daha sürdürülebilir hale getirecektir. Biliyoruz ki sosyal medyanın gücü bütün alanlara tesir ediyor. Kurumların yaptığı çalışmaları dijital mecralarda görünür kılmak insanlar tarafından daha kolay takip edilebiliyor. Sosyal medyanın özellikle halkla ilişkiler alanında pozitif yönde geliştiğini söylemek mümkün. Markalarımızın iletişimini yürütürken hedef kitleler nezdinde algının doğru yönetilmesi süreci özveriyle ve titizlikle yapılmalı. Hem günümüz hem gelecek trendlere baktığımızda daha çok sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden etkili internet kullanımının ilerlediğini kabul edersek halkla ilişkilerin de dijital içerik üreticiliği, sosyal medya yönetimi gibi olguların bu dönüşümün içerisinde bulunduğunu görmemiz gerek” diye konuştu.
BRANDİSTANBUL PR HAKKINDA
Brandistanbul PR; uzun yıllar gazetecilik, iletişim danışmanlığı ve yöneticiliği yapmış olan Öğretim Görevlisi Hatice Kumalar liderliğinde, 2009 yılının ilk çeyreğinde kurulmuştur. Medya, kurum ve ajans deneyiminde oldukça profesyonel, nitelikli ve dinamik bir ekibe sahip olan Brandistanbul PR, çağa uygun, hızlı, sonuç odaklı tutkulu yaklaşımı ile her bir paydaşına özel hizmet veren, inhouse hizmet modelini benimsemiş bir iletişim ajansıdır. Bütünleşik pazarlama iletişimi yaklaşımı ile stratejiler geliştiren ajansımız aynı zamanda uluslararası PR deneyimine sahip olup, 170 ülkede 40 farklı dilde medya iletişimi hizmeti vermektedir. Brandistanbul PR Ajansı ile çalışan kurum, marka ve kişiler, profesyonel yaklaşımın yanında dostluk ve dayanışma anlayışı içinde çalışma ortamına da dahil olurlar. Kurum hikayenizi, ürün, hizmet ve faaliyetlerinizi en etkili şekilde, yaratıcı, ayrıştırıcı, itibarınızı güçlendiren unsurlar ile kamuoyu ile paylaşmayı amaçlayan Brandistanbul PR; fark yaratan, dikkat çeken ve iz bırakan; etkinlikler, mesaj ve içerikler ile her bir paydaşının marka değerini arttırmayı hedefleyerek sahiplenici, özverili, ölçümlenebilir ve sürdürülebilir başarı odağında çalışmalar ortaya koyar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı