Köşe Yazıları

ŞARKIN OLMALI

Bazı şarkılar ahhh o bazı şarkılar, tam 12 ‘den insaf biraz insaf! O kadar iyi nişan alıyor ki, gelip yarayı nokta atışı bulup bir defada, binlerce kanatıyor. İşin tuhafı acıdan ölsek bile bile, seve seve son ses eşlik ediyoruz. Hatta ödüllendirir gibi arka arkaya dinliyoruz.Hemen hemen hepimizin yaraları var.Yerini çok iyi bildiğimiz ama üstünü örttüğümüz kimselere açmadığımız.Kendimizle bile konuşmadığımız, yüz yüze gelmekten korktuğumuz hazır hissetmediğimiz yaralarımız…

Bazı şarkılar, promosyonlu.Onlar güzel tabii.Şarkıyı dinleyene, mutluluk hormonu zirvesi bedava! O şarkılarla, o kadar güzelki dünya.Her ritminde ruh bedenle dans ediyor.Bir yelkenlide yüze vuran rüzgar, bedene dolan deniz kokusu, ruhun %98i mavi hissi veren şarkılar.Eline bulaşan Denizin mavisiyle tut onun elinden git şarkıları var… En çok dolanan sözü, işte o söz ihtiyacımız olanı,özlem duyduğumuzu anlatıyor.Bilinçaltına mesaj üstüne mesaj atan şarkılar var. Al o mesajları ve doğru oku diyor. Dinlerken bazen farkında olmadığımız o mesajların farkına var.Aslında her şey farkında olmak ve alışkanlık haline getirdiklerimiz. İnsanlar hep değişmek ister ama alışkanlıkları ile yaşarlar.

Tabi birde sessizlikte, kendimizle kaldığımızda, bedenimizin ve ruhumuzun bize sadece bize ait olan, fonda bazen tatlı tatlı, bazen vurgulaya vurgulaya bazen uykumuzu esir alan şarkılar var.Sözleri ruha müziği bedene ait olan şarkılar onlar.Günahıyla sevabıyla bize ait şarkılar. Kafiyesi yok,hatta ritmi bozuk bazen.Uyarı veriyor. Diyor ki ; uyuma kalk tamir et beni, bugün yapıştırırsan düzelirim yarına bırakma diyor.Birde o sessizlikte, kendimizle kaldığımızda bedenimizin ve ruhumuzun,sözü müziği huzura ait, Aslan asaletinde dik duruşlu vurgusuyla yastığa 5 kala uykuya aktığımız şarkılar var.Sizin şarkınız hangisi bilemem.Bildiğim tek şey, bir şarkısı olmalı herkesin. Iyi günde kötü günde söylediği,sadece kendisine ait sahip çıktığı bir şarkısı olmalı.

ÖYKÜ ORAKÇI

Daha Fazla Göster

Öykü Orakçı

Radyo Programcısı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı