Gündem

Her Yaşta Fonu ile Desteklenen “İz Bırakıyoruz Projesi” Hayata Geçiyor!

Sabancı Holding ve 200 yıllık dünya sigorta devi Ageas iştiraki olan AgeSA, yaşlanma ve yaşlılıkla ilişkili konulardaki çalışmaları desteklemek amacıyla oluşturduğu Her Yaşta Fonu ile sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği sağlıyor. Fon kapsamında hibe kazanmayı hak eden sivil toplum kuruluşlarından Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği (Bir İZ), İz Bırakıyoruz projesini hayata geçirmek için proje kolaylaştırıcı gençlerini seçti. Seçilen gençler 11-12 Aralık’ta eğitim almaya başladı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Her Yaşta Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) koordinasyonunda Her Yaşta Fonu’nu hayata geçirmişti. Yaşlanma ve yaşlılıkla ilişkili konularda projeler yürüten sivil toplum çalışmalarını desteklemek amacıyla oluşturulan fona yapılan başvuruların değerlendirilmesinden sonra 4 farklı sivil toplum kuruluşunun 5 projesi toplamda 400 bin TL’ye ulaşan hibeden yararlanmaya hak kazanmıştı. Fon kapsamında hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşlarından Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği (Bir İZ), İz Bırakanlar Projesi, kolaylaştırıcı gençleri seçmek için bir ilan açmıştı. İlana Türkiye genelinden toplam 148 başvuru alındı. Gelen başvuruların fazlalığı nedeniyle 30 olarak belirlenen kolaylaştırıcı genç sayısı 35’e çıkartıldı. Proje ile 65 yaşını aşmış 60 kişinin öz yaşam hikâyelerinin anlatı yoluyla kayda geçirilmesi sağlanıyor. Bu sayede yaşlı insanların psikososyal iyilik hallerinin geliştirilmesini amaçlanıyor. Projenin, tıp, psikoloji ve rehberlik dalında çalışan 35 gencin rehberliğinde yürütülmesi planlanıyor. Seçilen proje kolaylaştırıcısı gençler, 11-12 Aralık tarihlerinde eğitim almaya başladı.

 

AgeSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Roşan Dilek projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Her Yaşta kurumsal sosyal sorumluluk projemizin bir parçası olan Her Yaşta Fonu’ndan hibe almaya hak kazanan Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği (Bir İZ), önemli bir projeye imza atıyor. Hikâyelerin gücüne her zaman inanan biri  olarak, projenin büyük ses getireceğine ve başarılı olacağına inanıyorum. Üstelik projenin gençlerle  65 yaş üstü insanları bir araya getirecek olması da ayrı bir öneme sahip. Jenerasyonlar arası köprüyü de sağlamlaştıracak bu proje için oldukça heyecanlıyız. Tıp, psikoloji ve rehberlik dalında çalışan gençler için de çok önemli bir fırsat olan bu proje, onlara eşsiz bir deneyim yaşatacak.”

 

 

İz Bırakanlar Projesi Hakkında

İnsan hikâye anlatan bir varlıktır. Anlattıkça yeni anlamlar oluşturuyor, hikâyemizi ve yaşamımızı inşa ediyoruz. Özellikle 65 yaş üstü bireyler, geçmişe dönüp bakarak yaşamlarını değerlendirmeye ihtiyaç duyuyorlar. Bunu yapmanın yollarından biri de hikâyelerini anlatmak. Bu hikâyeler birçok tecrübeyi içerisinde barındırıyor. Bu dünyada yaşayan insanlar yaşadıkları dünyada anlamlı bir “iz” bırakmayı hak ediyor. İz Bırakanlar Projesi’nin hikâyesi de burada başlıyor. Proje, özellikle pandemi döneminde izole olan 65 yaş üstü bireylerin hikâyeleriyle temas kurmayı, iz bırakmalarına destek olmayı amaçlıyor. 30 üniversite öğrencisine görüşme becerileri konusunda kapasite geliştirme eğitimiyle işe başlayacak proje, 65 yaş üstü bireyin iz bırakmak üzere hikâyelerini anlatmasıyla devam edecek. Yaşamı Gözden Geçirme metodu ile yapılandırılmış 6 oturumluk görüşme, proje kolaylaştırıcısı gençler tarafından yapılarak, 65 yaş üstü bireylerin yaşam hikayesini yeniden inşa etmesine yardım edecek. Her görüşmenin ardından gençlere süpervizyon sağlanarak etik ilkeler çerçevesinde görüşmeleri yürütmesi sağlanacak. Oluşturulan 60 yaşam öyküsü Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği (Bir İZ), internet sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacak. Ayrıca 3 oturumluk grup çalışmasıyla da yaşlıların psikolojik iyi oluş hali desteklenecek. Bu sayede yaşlıların yaşam kalitesi ve psikolojik iyi oluş düzeyinin artmasını ve hikâyelerin birçok insana öykülerini anlatmak ve başka öyküleri dinlemek konusunda ilham olması amaçlanıyor. Proje kapsamında Ocak ayında projeye özel bir internet sitesi açılacak.

 

Sivil Toplum için Destek Vakfı Hakkında

Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV), Türkiye’de bağışçılık kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için bağışçıların öncelikleriyle sivil toplumun ihtiyaçlarını buluşturmak amacıyla 2015 yılında kuruldu. STDV, Türkiye’nin sosyal sorunlarının çözümü için bağışçılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor; sivil toplumun yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmesine katkı sağlamak amacıyla hibe programları ve kapasite güçlendirme faaliyetleri yürütüyor. STDV bağışçılar ile sivil toplum arasında köprü olma misyonundan hareketle, 2016’dan beri 1.400’den fazla bireysel ve kurumsal bağışçının katkılarıyla sivil toplum kuruluşlarına 170 hibeyle toplam 10.430.484 TL destek sağladı.

 

 

AgeSA Hakkında

AgeSA Hayat ve Emeklilik, 5 Mayıs 2021 yılı itibarıyla, Sabancı Holding ile iki yüz yıla yaklaşan geçmişe sahip Belçikalı sigorta şirketi Ageas’ın eşit oranlı ortaklık prensibi doğrultusunda yola devam etmekte olup şirketin hisselerinin yüzde 20’lik bölümü “AGESA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. 2007 yılında AvivaSA Emeklilik ve Hayat olarak kurulan firma 1 Temmuz 2021 itibariyla ismini “AgeSA Hayat ve Emeklilik” olarak değiştirmiştir. AgeSA, bireylerin tasarruf ve birikim ihtiyaçlarına yönelik olarak bireysel ve grup emeklilik planları kapsamında geniş fon çeşitliliği ve fon danışmanlığı hizmetleri sunarken, Hayat sigortası ürünleriyle de bireyleri ve ailelerini yaşamın getirebileceği beklenmedik risklere karşı güvence altına almaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı